sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Yksinkertainen ratkaisu Helsingin kerjäläisongelmaan

Apua vielä saamaton kerjäläinen Helsingissä.
Kevät saapuu pienestä takatalvesta huolimatta. Muuttolinnut ovat palaamassa, ja niin tekevät myös Balkanin maista kotoisin olevat kerjäläiset. Minun mielestäni noilla muuttolinnuilla on ikäänkuin kotipaikkaoikeus Suomessa, mistä syystä olen aina vastustanut haahkojen kevätammuntoja, joka kuitenkin on eräissä suvaitsevaisuudestaan tunnetuissa piireissä kansanhuvia.

Mutta minä noiden suvaitsevaisten mielestä varmaankin pahimman luokan rasistiksi luokiteltavana en voi hyväksyä balkanilaisen kerjäävän Helsingin kadulla. Minusta se ei ole ihmisarvon mukaista eikä normaaliin toimintaan kuuluvaa Euroopan Unionissa. Ihmisellä, joka joutuu täällä kerjäämään, täytyy olla todellinen hätä.

Niinpä suosittelen kaikille huolestuneille kansalaisille seuraavaa toimintamallia, kun kerjäläisen kohtaa:

 1. Soita hätänumeroon (siis ei 911 vaan 112), ja kuvaa kerjäläisen surkea tilanne. Odota hetki, että poliisi saapuu paikalle.
 2. Jos poliisi ei saavu pian paikalle, soita apulaiskaupunginjohtaja Laura Rätylle (puh.   09 310 1691) , ja sen jälkeen valita 112-palveluun huonosta toiminnasta.
 3. Lisäksi muista valittaa poliisipäällikkö Jukka Riikoselle (puh.  071 877 0111) kehnosta kerjäläistä kohdanneesta palvelusta.
Muista, että kansalaisena Sinulla on oikeus saattaa valituksesi suoraan Rätyn ja Riikosen tietoon!

Olen aika varma, että muutaman tuhannen huolestuneen kansalaisen yhteydenoton jälkeen Helsingissä ei ole kerjäläisiä. Ja ottaen huomioon kerjäläisongelman näkyvyys muutamaan tuhanteen soittoon ei välttämättä mene montaa tuntia, jos kansalaiset oikeasti haluavat kerjäläisten parasta. Siispä kerjäläisongelman ratkaisu vaatii oikeastaan vain kansalaisvastuuta ja sitkeitä kansalaisia. Ainakin Sveitsissä tämä on toiminut Jouni Jokelan blogin mukaan.

Joten laitapa tämä kirjoitus eteenpäin vaikka Facebookissa! Auta kerjäläisiä!

3 kommenttia:

 1. Jouni Jokelan blogin on sensuroitu Uuden Suomen blogipalvelusta.

  Teksti kuitenkin löytyy vielä täältä.

  Olen itsekin törmännyt blogissa kuvattuun bensahuijaukseen. Ranskan rekkareissa olevasta autosta kömpi turkkilaiseksi tunnustautunut nuori mies, joka halusi minulta rahaa bensaan. Kun sanoin, että lompakostani ei juuri löytynyt käteistä enkä voi auttaa, hän kehotti minua hakemaan rahaa läheiseltä pankkiautomaatilta. Tässä vaiheessa kuitenkin poistuin paikalta ja jätin nuorukaisen odottamaan seuraavaa uhria.

  Tämä tapahtui ihan Suomessa.

  VastaaPoista
 2. Seksin ostaminen parituksen uhtilta on rikollista. Saman logiikan mukaan pantakoon edesvastuuseen sellaiset henkilöt jotka antavat rahaa toisen piikkiin kerjääville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin äkkiseltään ajateltuna esittämäsi analogia prostituution ja kerjäläisyyden välillä toimii. Kiitos kirjoitusaiheen ideasta!

   Poista