torstai 18. lokakuuta 2012

Ei sitten tullut turvaneuvostopaikkaa Suomelle


Jäätiin viimeiseksi kisassa YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyydestä, vaikka meidän piti voittaa koko kisa. No, kyllähän me tiedämme, että kyse on demarien alulle panemasta projektista, jonka tulos on siis puhdas nolla. Vain kisavalmisteluihin pannut isot kulut jäävät meille. Olen todella pahoillani, että kaikki tämä tapahtuu kokoomuslaisen presidentin ja pääministerin aikana. Niin kävi, kun Kokoomus lähti leikkimään demarien peliä. Arvaapa, minkä puolueen laariin taas sataa?

Tosiasiassa turvallisuusneuvostopaikan haku oli presidentti Halosen iso projekti, jonka taustavoimana oli Erkki Tuomioja niin Vanhasen ykkösen kuin Kataisen hallitusten ulkoministerinä. Projektiin pannuista yli miljardista eurosta huolimatta tuloksena oli viimeinen sija. Kiitos, demarit, nollatuloksesta ja rahojen tuhlauksesta.

Liittyminen Ottawan miinasopimukseen varmasti kuului tähän Halosen kampanjaan. Yksin toimintakykyisten miinojen "korvaaminen" maksaa satoja miljoonia euroja. Valitettavasti kadotetun suorituskyvyn korvaaminen ei onnistu edes noilla rahoilla hankittavilla järjestelmillä. Iso osa armeijan muustakin tulivoimasta on tämän hankkeen alttarilla uhrattu. Somalian ja Libanonin operaatioihin osallistumiset (vajaa sata miljoonaa vuodessa) ovat olleet maksuja jäsenyyskisassa turvallisuusneuvostoon.

Lisäksi hurjasti velkaantuva maamme lappaa vuosittain miljarditolkulla rahaa ulkomaille salonkikelpoisuutensa ylläpitämiseksi. Etelä-Euroopan pankkituet ja mm. kehitysapuvarojen pitäminen korkealla valtion kovasta velkaantumisesta huolimatta (ainakin 200-300 miljoonan edestä) kuuluu tähän pyrkimykseen. Kun kaikki lasketaan yhteen vaikkapa viiden vuoden ajalta, päästäänkin jo selvästi miljardiluokkaan.

Kalliita ovat maailmanparantajademarien harrastukset, mutta kehnoja olivat tulokset. Paljoa ei Halosen ja Tuomiojan oppeihin maailmalla luoteta. Tuolla tuloksella eivät aukene edes ovet Valkoiseen taloon. Jotain muuta täytyy tehdä – huh. Toivottavasti presidentti Niinistö muistaa tuossa asiassa kohtuuden.

Toisaalta voimme olla tulokseen sikäli tyytyväisiä, sillä rahaa olisi palanut vielä paljon lisää, jos turvallisuusneuvoston jäsenenä olisimme joutuneet resursoimaan esimerkin vuoksi erilaisia tulevia päätöslauselmia. Eikä tarvitse kuunnella Tuomiojan selityksiä maailmanpolitiikan johtamisesta. Kestetään nyt muutama viikko selityksiä tappiosta ja väittämiä, että kaikki uhraukset eivät kuitenkaan menneet hukkaan. Uskoo niitä, ken haluaa.

En kirjoittanut tätä siksi, että neuvoisin ketään äänestämään YK-vaalitappion vuoksi kuntavaaleissa esimerkiksi Perussuomalaisia. Kirjoitin sen siksi, että tiedän yllä olevien asioiden liittyvän yhteen. Minusta äänestäjänkin kuuluu se tietää. Sen tiedon perusteella äänestäjä voi sitten harkita erilaisten poliittisten liikkeiden päämääriä, kohtuullisuutta ja keskittymistä Suomen etuihin.

Ja minun mielestäni politiikkaa kuuluu arvioida tulosten perusteella. Hyvät aikomukset, joiden edessä uhrataan omat edut, eivät riitä menestykseen. 

2 kommenttia:

 1. Nyt kun tässä kävi ns huonosti, olisi hyvä keskittyä kotimaan asioihin. Kestänee ainakin 25 vuotta, ennen kuin Suomi pääsee/joutuu uudestaan turvaneuvoston ehdokkaaksi.
  Siispä: kaikki lobbaus-, epäonnistumisen tutkimus- ja kehitysapurahatkin esim kotimaan tieverkoston käyttöön 20v ajaksi.
  Sitten kun (jos YK vielä on edes hengissä) asia on taas ajankohtainen ja jos viisaaksi nähdään, aloitetaan tehokas lobbaus keskittyen viimeisiin 2-3 vuoteen. Motto:
  " Viimeisimmän aterian ja konjakin tarjonnut muistetaan parhaiten " :)
  t: Beowolf

  VastaaPoista
 2. Tähän voisi jatkaa päivityksenä:
  -ei tullut jääkiekkomitalia
  -euroviisuijen "edistyksellinen" kappale sai murskatuomion
  -muutoinkin suomalaisten kv. nimitykset ovat tahmaamassa
  Eli:
  Puinaviher-eliittimme besserwisseröinti tuottaa sinänsä odotetun tuloksen. Olisikin parempi ottaa lusikka ns kauniiseen käteen ja asettua siihen asemaan, kuin ikääntyvä 5 miljoonainen kansakunta kuuluu. Maahanmuutollakaan emme pääse suureksi kansaksi - ja jos pääsemme, politiikkamme on aivan jotain muuta kuin ns suvaitsevaisto vielä unelmissaan ajattelee.
  -Beowolf-

  VastaaPoista