torstai 22. syyskuuta 2011

Ilman jytkyä Romania ja Bulgaria olisivat hyvin pian Schengen-alueella

Schengen-alue sinisellä
Suomi ja Hollanti ovat estäneet Romanian ja Bulgarian Schengen-jäsenyyden. Matkustajien liikkumista helpottavan alueen laajennus oli esillä torstaina 22.9.2011 EU:n sisäministerikokouksessa Brysselissä.

Sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) mukaan Romanian ja Bulgarian täytyy kehittää oikeusjärjestelmäänsä sekä voimistaa rikollisuuden vastaista taistelua. Räsänen kiistää, että Suomen tiukalla linjalla olisi mitään tekemistä perussuomalaisten nousun tai romanikeskustelun kanssa.

Bulgariassa ja Romaniassa on ymmärrettävästi petytty Suomen ja Hollannin kantoihin, jotka merkitsevät rajatarkastusten pysymistä näiden maiden ja Schengen-alueen välillä. Bulgarian sisäministeri sanoi maansa joutuneen "nationalismin uhriksi".

Aiemmin torstaina oikeistolaisen EPP-ryhmän puheenjohtaja Joseph Daul moitti Suomea ja Hollantia populismista. Suomen Kokoomus ja Kristillisdemokraatit ovat EPP:n europarlamenttiryhmän jäseniä. Daul sanoi, että Romania ja Bulgaria ovat tehneet paljon työtä Schengen-kelpoisuuden saavuttamiseksi ja täyttävät jäsenyyden edellytykset.  Hmmm?!

Kommenttina em. lausuntoihin voisi todeta seuraavaa:
 1. Sisäministeri Räsänen on hyvin oikeassa Bulgarian ja Romanian kehitystarpeista. Lisäksi molempien maiden on pantava romaniongelmansa kuntoon, mikä edellyttää mittavia koulutus- ja sosiaaliohjelmia.
 2. Räsänen puhuu muunnettua totuutta väittäessään päätöksen olevan riippumaton jytkystä tai Suomen romanialaisongelmista. Nimenomaan ne yhdessä vaikuttivat Suomen hallituksen päätökseen. Persun pelko on viisauden alku politiikassakin.
 3. Bulgaria tai Romania eivät joutuneet "nationalismin" tai minkään muunkaan ismin uhreiksi. Ne kohtasivat vain rehellisen pohjoiseurooppalaisen järjen, joka kertoi totuuden näiden maiden epäkypsyydestä Schenge-alueelle. Valitettavasti tätä järjen ääntä on käytetty kovin säästeliäästi kaikissa EU-elimissä.
 4. Herra Joseph Daul kohtaa vielä joskus ranskalaisen "populismin" - siis järjen äänen - joka toivottavasti herättää myös Ranskan hallituksen tekemään oman kansan etujen mukaisia päätöksiä.
Ilman jytkyä Romania ja Bulgaria olisivat hyvin pian Schengen-alueella. Kyllä siis oppositiostakin voi vaikuttaa! Kiitos perussuomalaisia äänestäneille kansalaisille ;-)

2 kommenttia:

 1. Tervehdys MM

  Olenkin suuresti kaipaillut kirjoituksiasi Usarissa. (Jossain vaiheessa oman blogirollini linkki MMäkinen kun alkoi johtaa jonkin vasurinaisen blogiin :-)

  Sain vasta juuri tietää että olet jatkanut blogaamista täällä "privaatti"puolella.
  Hienoa. Hyviä ja mielenkiintoisia blogaajia ei ole koskaan liikaa.

  Ymmärrän toki, että kirjoitusten jakaminen aihepiireittäin kolmeen eri blogiin on jollainlailla "linjakasta". Mutta vähän kritisoisin ratkaisuasi, sillä meille lukijoille se tekee seuraamisen hieman hankalammaksi.

  T Keskiäksy

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Keskiäkäiselle miehelle!

  Täällä yritetään, kun US:lle en enää kelvannut.

  Kolmen blogin kokeilulla yritän olla karkoittamatta niitä lukijoita, joista joku aihepiireistäni ei tunnu sopivalta. Nyt ei ole pakko lukea ilmastosta, jos haluaa lukea vain Lähi-itään liittyviä juttuja. Toisaalta sivulla olevat linkit tekevät siirtymisen helpoksi.

  Kiitos linkkaustuesta Hampaankolossa!

  VastaaPoista